| Tytuł: | kto się boi nacięcia krocza????? |
| Autor: | filipinka26 16.4.2010, 09:16 |
| hej dziewczyny! Piszę do was, bo wiem, że jesteście w stanie xxx już jestem szczęśliwą mamusiąsmile tyle, ze też już bym chciała mieć xxx mam wielką traumę po pierwszym xxx moje krocze popękało, bo za późno się położna zdecydowała na cięciesad ok, to dla dobra malca - myślałam, ale potem było tylko xxxłam do siebie przez 2 m-ce tzn. dopiero wtedy nie piekło i nie szczypało, mimo, że szwy puściły po xxx po szyciu bolała jeszcze długi czas po xxx jak chodziłam czy nosiłam syna na rękach, a o siedzeniu nie było mowy. miałam też bzika na punkcie ciągłego mycia, bo miałam wrażenie, ze ciepła woda jednak koi ból i xxxłam też roztwór tantum rosa.średnio pomagał. moim zdaniem bardziej bolesny jest połóg niż sam poróxxx tak się boje powtórki... jest jeszcze coś xxx porodem położne polecają,ale sama nie sprawdzałam go na sobie. czy coś wiecie na ten temat? pozdrawiam ciepło | |

Rodzenie
Przed określoną datą związaną z wyjściem na świat dziecka, warto jest się do tego przygotować. To bowiem pozytywnie wpłynie na kobietę oraz jej organizm.
Poród naturalny
Poród naturalny może, aczkolwiek nie musi nieść za sobą pewne niekorzyści. Jeśli nie jesteś przygotowana na samodzielne radzenie sobie z bólem, naturalne metody mogą nie wystarczyć, by uporać się z nim nie tylko w czasie porodu, ale też potem, zwłaszcza jeśli konieczna okaże się interwencja medyczna związana z przedłużeniem i komplikacją czynności rodzenia.