Ciąża dzień po dniu

ciaza-dzien-po-dniu_wiem_o_zdrowiu

Forum -> ciaza dzien po dniu...

Tytuł:ciaza dzien po dniu...
Autor:Katherine
24.6.2010, 10:52
hej. czy moglybyscie opisac objawy ciazy w waszym przypadku i co w ogole dzieje sie na samym pocztaku tego stanu. bardzo wazne jest to dla mnie gdyz jestem w 5 tygodniu ciazy i czuje ze z moim cialem zaczynaja dziac sie dziwne rzeczy, takie ktorych do tehj pory nie zauwazylam. z gory dziekuje za wszystkie wypowiedzi.

Tytuł:ciaza dzien po dniu...
Autor:izi
28.9.2010, 11:20
u mnie na przyklad w pierwszych tygodniach wystapily mdlosci i czeste oddawanie moczu. mialam tez bole kregoslupa moze niezbyt silne ale znaczace. wiecej chyba w tej chwili nie jestem w stanie sobie przypomniec. ale nie obawiaj sie ze dzieje ci sie cos strasznego, na objawy nie ma reguly, kobiety roznie reaguja na ciaze, jedne objawy dopadaja ich wczesniej, inne pozniej, niektorych w ogole nie maja a za to maja jakies nowe o ktorych nie wspominaja pisma. :)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

ciaza-dzien-po-dniu_ciekawostki

Ciekawostki

Laktacja

W czasie ciąży pojawiają się pierwsze zmiany w budowie kobiecej piersi. Sutki robią się okrąglejsze, a same piersi nabrzmiałe. Wewnątrz gruczołów także powstają zmiany. Przez zwiększenie ilości gruczołów mlekowych zmniejsza się ilość tkanki łącznej oraz tłuszczowej.

Czy wiesz, że...

Rodzenie
Przed określoną datą związaną z wyjściem na świat dziecka, warto jest się do tego przygotować. To bowiem pozytywnie wpłynie na kobietę oraz jej organizm.

Polecamy

Poród naturalny
Poród naturalny może, aczkolwiek nie musi nieść za sobą pewne niekorzyści. Jeśli nie jesteś przygotowana na samodzielne radzenie sobie z bólem, naturalne metody mogą nie wystarczyć, by uporać się z nim nie tylko w czasie porodu, ale też potem, zwłaszcza jeśli konieczna okaże się interwencja medyczna związana z przedłużeniem i komplikacją czynności rodzenia.

Archiwum

Leczenie przeciwbólowe to podstawowy element opieki okołooperacyjnej, a jego skuteczność w znacznym stopniu stanowi kryterium jakości odczuwanej przez chorego. Analgetyki nieopioidowe, w tym metamizoli paracetamol, są uznanymi elementami analgezji multimodalnej w leczeniu bólu pooperacyjnego, a ich zastosowanie pozwala zmniejszyć dawki opioidów o 40% do 50%. Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Pyralgina zawierająca metamizol sodowy łagodzi najróżniejsze bóle i błyskawicznie zbija gorączkę, równocześnie nie zaniżając właściwej temperatury ciała.