| Tytuł: | moja ciążą |
| Autor: | anna48 18.7.2010, 23:57 |
| jestem w 7 miesiacu ciąży i często boli mnie brzuch mój lrkarz wypisuje mi tylku lrki. Co mam robić , zmienić lekarza? | |
| Autor: | mirka 28.9.2010, 11:07 |
| a jakie przepisuje Ci leki? w ciazy nie powinno sie zazywac za duzo lekow aby nie zaszkodzily dziecku. moze nie zmieniaj od razu lekarza ale skonsultuj sie z jakims innym i zapytaj czy na pewno to co Ci przepisuje jest bezpieczne dla Ciebie i dla Twojego dziecka. jesli sie okaze ze nie, natychmiast przestan przyjmowac leki i zmien lekarza, bo moga pozniej byc problemy. pozdrawiam. | |
| Autor: | Asia 21.12.2010, 10:47 |
| Moim zdaniem nie. Musisz poprostu dużo odpoczywać a bóle przejdą! Też tak miałam! Spokojnie. Jestem w 9m. | |
Rodzenie
Przed określoną datą związaną z wyjściem na świat dziecka, warto jest się do tego przygotować. To bowiem pozytywnie wpłynie na kobietę oraz jej organizm.
Poród naturalny
Poród naturalny może, aczkolwiek nie musi nieść za sobą pewne niekorzyści. Jeśli nie jesteś przygotowana na samodzielne radzenie sobie z bólem, naturalne metody mogą nie wystarczyć, by uporać się z nim nie tylko w czasie porodu, ale też potem, zwłaszcza jeśli konieczna okaże się interwencja medyczna związana z przedłużeniem i komplikacją czynności rodzenia.